ua en ru

Результати виборів-2012 в Україні: Навряд чи якийсь спостерігач знайшов таку кількість порушень, щоб анулювати вибори, - Цінкер

Навряд чи якийсь спостерігач знайшов таку кількість порушень, щоб анулювати вибори. Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив Президент міжнародної організації ICES Олександр Цінкер.

"Ми професійно спостерігаємо за виборами 8 років. Звичайно, завжди є зауваження і проблеми. Були побоювання, що в день виборів буде багато складнощів, але їх не було. Зате у нас є зауваження по законодавству в сфері створення передвиборних комісій. Занадто легко кандидати по мажоритарною системою могли пропонувати свою кандидатуру - і так само раптово її знімати ", - заявив Цінкер.

"Ми покладаємо надії, що підрахунок голосів пройде максимально відповідально. Іноді був занадто великий потік виборців, були спроби« масових хвороб »на ділянках. Наші спостерігачі в Київській області зафіксували понад 200 запитів з проханням голосувати вдома. Подібні порушення бувають завжди і скрізь, в будь-якій країні. Головне, щоб всі ці порушення не вплинули на результат волевиявлення виборців", - зазначив Цінкер.

"Не думаю, що якийсь спостерігач знайшов таку кількість порушень, щоб анулювати вибори, - сказав Олександр Цінкер. - Вибори відбулися, головне тепер, щоб підрахунок голосів був не гірше самого процесу голосування".