ua en ru

Італійський суд підтвердив 7-річний вирок Берлусконі

Міланський суд підтвердив семирічний тюремний термін колишньому прем'єр-міністру Італії, голові партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі у справі про вечірки "бунго-бунго". Політика звинувачували в сексуальних зв'язках з неповнолітньою марокканською танцівницею Рубі.

Міланський суд підтвердив семирічний тюремний термін колишньому прем'єр-міністру Італії, голові партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі (на фото) у справі про вечірки "бунго-бунго". Політика звинувачували в сексуальних зв'язках з неповнолітньою марокканською танцівницею Рубі.

На думку суду, прем'єр напевно знав, що дівчина є неповнолітньою, передає агентство Ansa. У нагороду Рубі отримала значні грошові суми і дорогі подарунки, зокрема коштовності.

Крім того, Берлусконі звинуватили в організації проституції, тиску на поліцію і підкупі свідків. Міланський суд підтвердив липневий вирок, за яким екс-прем'єр має відправитися за ґрати терміном на сім років.

Раніше Берлусконі визнали винним у справі Mediaset, ухваливши ув'язнити його під домашній арешт. Проте екс-прем'єр клопотав про заміну домашнього арешту на суспільно-корисні роботи.

Ще не відомо, що чекає Сильвіо Берлусконі у справі "бунго-бунго". Як би там не було, це може поставити хрест на його політичній кар'єрі, адже засуджені не можуть обіймати пост сенатора.

Як повідомлялося напередодні, екс-прем'єр Італії Берлусконі реформував свою праву партію "Народ свободи", відродивши рух "Вперед, Італіє!".