ua en ru

Італійський суд залишив у силі вирок капітану Costa Concordia

Італійський суд залишив у силі вирок капітану Costa Concordia Фото: суд визнав Скеттіно відповідальним за небезпечний маневр, що призвів до загибелі судна

Франческо Скеттіно проведе за гратами 16 років

Після розгляду апеляції у справі капітана затонулого 4,5 роки тому біля берегів Італії круїзного лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно, суд у Флоренції залишив без змін вирок підсудного - 16 років позбавлення волі. Про це повідомляє DW.

Суд визнав Скеттіно відповідальним за небезпечний маневр, що призвів до загибелі судна.

Після того, як у 2015 році відбулося засідання суду першої інстанції у резонансній справі про корабельну аварію, апеляцію на вирок подали обидві сторони. У результаті суд підтвердив провину капітана. Також суддя відхилив вимоги обвинувачення, який хотів підвищити термін ув'язнення до 27 років і трьох місяців, так і захисту, яка наполягала на виправданні підсудного.


Як пише видання, сам Скеттіно протягом всього апеляційного процесу знаходився на свободі, а на оголошення вироку не з'явився.

Адвокати підсудного можуть оскаржити вирок у касаційному суді. За версією захисту, судно налетіло на скелі і затонуло не з вини капітана, а через те, що члени екіпажу неправильно зрозуміли його команди.

Теплохід Costa Concordia перекинувся і сів на мілину поблизу крихітного острова Джильо 13 січня 2012 року. За кілька годин до катастрофи він покинув порт у Римі з 4 тис. 200 пасажирами.

Нагадаємо, італійський суд засудив капітана Costa Concordia до 16 років тюремного ув'язнення.