ua en ru

В італійських Римі та Мілані патрулюватимуть китайські поліцейські

В італійських Римі та Мілані патрулюватимуть китайські поліцейські Фото: китайський поліцейський

Це відбудеться у рамках двотижневого експерименту

В італійських містах Римі та Мілані разом із місцевими поліцейськими вулиці патрулюватимуть поліцейські з Китаю. Про це заявив міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано, передає агентство AP.

За його словами, залучення китайських правоохоронців до патрулювання італійських міст відбудеться у рамках двотижневого експерименту.

Як пояснив міністр, це робиться для того, щоб туристи з Китаю почувалися безпечно на популярних серед туристів маршрутах.


Починаючи з вівторка, 3 травня, двоє китайських поліцейських разом зі своїми італійськими колегами стежитимуть за правопорядком біля туристичних пам'яток у Римі, таких як Колізей, і ще двоє вийдуть на вулиці Мілана, зокрема біля Міланського собору. Наступного тижня вони поміняються містами.

За словами Альфано, це перший у Європі експеримент такого роду. У разі успіху його поширять на інші італійські туристичні міста. Щороку близько трьох мільйонів туристів із Китаю відвідують Італію.

Нагадаємо, нещодавно в Італії поліцейські заарештували ватажка неаполітанської мафії Роберто Манганьелло, ватажка неаполітанської Каморри, переодягнувшись рознощиками піци.