ua en ru

Італійська Generali Group продала 52% акцій "УСК "Дженералі Гарант"

Італійська Generali Group виходить з українського ринку ризикового страхування - вона продала 52% акцій "УСК" Дженералі Гарант", пише видання "Комерсант Україна".
Вчора збори акціонерів страховика вирішило змінити його назву на "УСК "Гарант Авто". Даний бренд компанія використовувала з 1992 по 2006 рік, коли італійська група купила компанію у власника корпорації "Укравто" Таріела Васадзе. На зборах акціонерів також було прийнято рішення про обрання нового складу наглядової ради, до якої увійшли Мертель Вернер, Юрій Лахно, Наталя Бей, Михайло Резнік та Вахтанг Васадзе (син В.Таріела).
Зміна складу наглядової ради викликана продажем контрольного пакета акцій компанії. "Ми проаналізували потенціал українського страхового ринку та його майбутній розвиток у лайфовому і ризиковому сегментах і вирішили залишитися в Україні через нашу компанію "Дженералі Лайф", - повідомили виданню в прес-службі Generali Group в Італії. - Ми продамо "Дженералі Гарант" інвесторам не з України". На початок поточного року Generali Holding Vienna A.G. (Австрія) володіла 52,39% акцій "УСК "Дженералі Гарант".
Інформоване джерело на ринку розповів виданню, що новим власником компанії найімовірніше стали структури Т.Васадзе, який на липень 2010 року контролював 35,07% її акцій. Джерело оцінив угоду в 10 млн євро.
Голова правління СГ "ТАС" Дмитро Грицута заявив виданню: "Після того як склад правління був змінений на українських менеджерів, стало ясно, що вони підуть з компанії". Нагадаємо, 9 лютого 2011 року акціонери "УСК "Дженералі Гарант" призначили Сергія Волковського головою правління компанії, змінивши весь склад правління. Вчора СК повідомила, що правління мінятися не буде. Серед її планів голова правління С.Волковський назвав активізацію співробітництва з корпорацією "Укравто". Generali Group має намір залишитися ключовим бізнес-партнером "Гарант Авто". "Лайфовий бізнес не вимагає інвестицій, а необхідний для того, щоб клієнти звикали до бренду", - пояснив причину часткового збереження італійського бренду в Україну президент СК "Уніка" Юрій Єфімов.
За даними журналу Insurance TOP, "УСК "Дженералі Гарант" в 2010 році зібрала 273,6 млн грн, виплативши 162,2 млн грн. "Це осмислене рішення - найближчим часом вони не бачили можливості виходу на нормальний рівень рентабельності", - говорить Д.Грицута. На думку Ю.Єфімова, догляд такого великого гравця, як Generali, - серйозний сигнал Заходу про складну ситуацію в Україні, який застереже інших світових страховиків від входу на наш ринок.