ua en ru

Італія закликає сусідів допомогти у подоланні кризи біженців

Італія закликає сусідів допомогти у подоланні кризи біженців Фото: африканські біженці (wikimedia.org)

У Римі також закликали краще захищати кордони Лівії

Італія закликає країни Європейського Союзу до більшої підтримки у подоланні кризи біженців. Міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті висловився за те, щоб човни з врятованими в Середземному морі біженцями у майбутньому прямували також і до інших країн, а не лише до Італії, передає DW.

Він зазначив, що як проєвропейський політик пишався би, якби принаймні один із човнів із врятованими біля італійського узбережжя нелегальними мігрантами прибув до порту якоїсь іншої країни.

"Хоча це не вирішило би проблему Італії, однак стало би визначним сигналом", - сказав міністр.

У порятунку біженців у Середземному морі беруть участь, крім італійської берегової охорони, також кораблі місії ЄС "Софія" та європейського агентства з охорони кордонів Frontex, зауважив Мінніті.

"Якщо єдині порти, до яких доправляють біженців, є італійськими, то щось тут не так", - вважає він.

Також Мінніті закликав краще захищати кордони Лівії, оскільки саме з цієї країни на човнах вирушають 97% північно-африканських біженців у напрямку Європи.

Повідомляється, що лише впродовж минулого тижня у Середземному морі було врятовано понад 10 тисяч біженців, які намагалися потрапити до Італії.

Нагадаємо, раніше до посилення міжнародної допомоги Італії через збільшення потоку біженців закликав і верховний комісар ООН зі справ біженців Філіппо Гранді.