ua en ru

Італія відкликає свого посла з Єгипту для "термінових консультацій"

Італія відкликає свого посла з Єгипту для "термінових консультацій" Фото: Італія вирішила відкликати з Каїра свого посла

Рим незадоволений перебігом розслідування вбивства італійського студента у Єгипті

Міністерство закордонних справ Італії у п'ятницю, 8 квітня, прийняло рішення відкликати італійського посла з Каїра (Єгипет) для "термінових консультацій". Про це повідомляє Reuters.

Відповідне рішення було прийняте у зв'язку з тим, що єгипетські слідчі, які прибули в Рим, не надали італійській владі достатню кількість матеріалів, необхідних для розкриття вбивства у лютому 2016 року італійського студента в Каїрі.


"Посол Мауріціо Массарі був викликаний до столиці для термінової оцінки, які кроки слід зробити, щоб з'ясувати правду про варварське вбивство Джуліо Реджині", - йдеться в повідомленні МЗС Італії.

Раніше повідомлялося, що тіло 28-річного громадянина Італії Джуліо Реджині було знайдене 3 лютого 2016 року на околиці єгипетської столиці зі слідами тортур.

Нагадаємо, Венесуела 9 березня 2016 року відкликала в Каракас свого тимчасового повіреного у Вашингтоні Максиміліана Арвелаїса після того, як президент США Барак Обама продовжив дію указу про введення санкцій проти кількох високопоставлених чиновників країни.