ua en ru

В Італії затримали близько 40 українців, підозрюваних у нелегальному перевезенні мігрантів

В Італії затримали близько 40 українців, підозрюваних у нелегальному перевезенні мігрантів Фото: мігранти (webscreenshot youtube.com/BBC WORLD NEWS)

Українцям через Інтернет пропонували роботу в Італії, яка виявилася незаконною

В Італії за два роки затримали близько 40 українців, підозрюваних у нелегальному перевезенні мігрантів. Про це РБК-Україна розповів офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

Так, Кирилич повідомив, що українці були затримані в період з 2014 по 2016 рік.

"Протягом 2014-2016 років на території Італії затримано і заарештовано близько 40 громадян України за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів", - заявив він.

Як повідомив представити вітчизняного МЗС, українцям через інтернет пропонували роботу в Італії нібито в туристичній сфері, зокрема, перевозити туристів на яхті.

Як виявилося, за фактом "місію вони виконували іншу" і вона була розцінена італійськими правоохоронцями як порушення законодавства країни.

На даний момент, українські консули підтримують контакт із затриманими громадянами України, їм надається консульська захист, слідчі дії у справі тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Центрального залізничного вокзалу Мілана (Італія) поліція затримала 36 мігрантів.