ua en ru

В Італії кількість жертв негоди зросла до 17

В Італії кількість жертв негоди зросла до 17 Фото: злива в Італії (twitter.com/EVonHoccheim)

У багатьох регіонах Італії діє режим "помаранчевого" рівня небезпеки

Кількість жертв негоди в Італії досягла 17 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на газету La Repubblica.

Повідомляється, що в четвер вранці в північній області Валле-д'Аоста загинули дві людини. На їх автомобіль впало дерево, зламане сильним поривом вітру. Ще одна людина померла в лікарні італійського міста Бользан - на його авто також впало дерево.

У муніципалітеті Бадія загинув 81-річний чоловік, коли намагався полагодити зруйновану негодою дах будинку, однак не втримався і впав з висоти.

Наголошується, що зараз високий рівень метеонебезпеки зберігається в області Венето. Також у багатьох інших регіонах країни діє режим "помаранчевого" рівня небезпеки. Синоптики попереджають про снігопади в гірських районах і загрозу сходження лавин.

Нагадаємо, 29 жовтня агентство ANSA повідомляло, що в шести областях країни діє "червоний" рівень загрози у зв'язку зі штормами, проливними дощами і зсувами. Зокрема, у списку областей, які опинилися в найбільшою мірою відчули негодою, - Ломбардія, Венеція, Лігурія, Фріулі-Венеція-Джулія, Абруццо і Трентіно - Альто-Адідже.

У деяких містах закриті навчальні заклади, а також паралізований транспортне рух. У Лігурії більше 20 тис. людина через негоду залишилися без електрики, а аеропорт італійської Генуї тимчасово призупинив роботу.