ua en ru

В Італії суд підтвердив вирок капітану лайнера Costa Concordia

В Італії суд підтвердив вирок капітану лайнера Costa Concordia Фото: Франческо Скеттіно прибув до в'язниці в Римі

Франческо Скеттіно таки сидітиме у в'язниці 16 років через аварію лайнера

Касаційний суд в Італії підтвердив вирок капітану Франческо Скеттіно, засудженого до 16 років в'язниці після аварії в 2012 році круїзного лайнера Costa Concordia. Про це повідомляє агентство Reuters.

У 2015 році Скеттіно було визнано винним у ненавмисному вбивстві (в результаті аварії загинуло 32 людини). При цьому сам Скеттіно своєї провини не визнав. Він заявляв, що всі його дії під час катастрофи були направлені на порятунок життів і запобігання ще гірших наслідків.

Незважаючи на те, що вирок було винесено в 2015 році, до сьогодні Скеттіно не провів жодного дня в тюрмі, відзначає агентство. Однак після того, як суд 12 травня залишив вирок чинним, він повинен приступити до відбування покарання. Як повідомив агентству його адвокат Саверіо Сенезе, Скеттіно вже прибув до в'язниці в Римі.

Нагадаємо, теплохід Costa Concordia сів на мілину і перекинувся поблизу острова Джильо 13 січня 2012 року. На його борту перебувало 4,2 тис. пасажирів. Вина Скеттіно полягала в тому, що він підійшов дуже близько до скель, щоб натовп на судні зміг краще побачити салют.