ua en ru

В Італії зловили банду, яка планувала вкрасти труну з тілом засновника Ferrari

В Італії зловили банду, яка планувала вкрасти труну з тілом засновника Ferrari Фото: Енцо Феррарі

Італійська поліція розкрила банду злочинців

В Італії зловили банду злочинців, які планували вкрасти труну з тілом Енцо Феррарі, засновника знаменитої автомобільної компанії. Про це повідомляє агентство ANSA.

Конструктор помер у 1988 році, підприємця і автогонщика поховали на монументальному кладовищі Модени. Крадіжка планувалася з метою отримання викупу від нащадків Феррарі. Всього під підозрою опинилися 45 осіб з північних областей Італії і з острова Сардинія.

Повідомляється, що розслідування, що дозволило розкрити плани злочинців, було розпочато ще в 2007 році після викрадення подружжя, за яких близькі заплатили 50 тисяч євро. Потім слідчі з'ясували, що основною діяльністю банди була наркоторгівля.

Енцо Феррарі, який починав як пілот команди Alfa Romeo (Альфа Ромео", в 1929 році створив власну гоночну команду Scuderia Ferrari ("Стайня "Феррарі"), яка згодом стала лабораторією розробки передових технологій автомобілебудування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Apple планує в наступному році випустити три нові iPhone, один з яких може отримати назву Ferrari.