ua en ru

Історію справи Сенцова-Кольченка написали на тротуарі в Петербурзі

Історію справи Сенцова-Кольченка написали на тротуарі в Петербурзі Фото: Справу Сенцова-Кольченко написали на тротуарі

Активісти нанесли історію розвитку справи на тротуар

Група активістів з Петербурга написали історію розвитку справи про "тероризмі" Сенцова-Кольченка на тротуарі вулиці Повстання за допомогою аерозольної фарби. Про це йдеться на сторінці активістів Gandhi в Facebook.

Нагадаємо, кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченко, засудили на 20 і 10 років тюремного ув'язнення відповідно.

"У травні 2014 Олександра Кольченка та Олега Сенцова затримало ФСБ. Обидва були громадянами України, але сьогодні їх судять в Ростові за законами Російської Федерації, - пишуть пояснюють свої мотиви в заяві автори графіті. - Правосуддя стало вважати їх російськими громадянами, коли про ні перебували в ув'язненні і не могли вплинути на це ".

Активісти зазначили, що звинувачення на їхню адресу засновані на "активній участі в протестах, а також свідченнях, отриманих під тиском".

"Росія рік тому теж відрізняється від Росії сьогодні: зміни законодавства найчастіше спрямовані на криміналізацію будь-якого невдоволення режимом, створюється образ протестувальника як небезпечного для суспільства, - підсумовують автори. - Висловлювати своє невдоволення стає страшно, як і проявляти солідарність з протестуючими. Але критика влада не є і не повинна ставати тероризмом. Ми за звільнення невинних ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Сенцов засуджений до 20 років колоній.