ua en ru

Джерело: Ложкін не повірив у Гройсмана-прем'єра

Джерело: Ложкін не повірив у Гройсмана-прем'єра Фото: глава Адміністрації президента України Борис Ложкін

Це стало причиною його відмови перейти на роботу до Кабміну

Головною причиною відмови глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна від посади першого віце-прем'єр-міністра стало те, що він не повірив у перспективи спікера Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра. Про це РБК-Україна повідомив один з учасників переговорів щодо складу нового уряду, йдеться в матеріалі "Метання Гройсмана: як БПП мало не втратила кандидата у прем'єри".

Зазначимо, що раніше називалася ціла низка причин, з яких Ложкін відмовився переходити до Кабміну: від того, що йому не давали повністю економічний блок, до нібито погроз дружини подати на розлучення в разі переходу глави АП на роботу до Кабміну.


Була навіть версія, що Ложкін побоявся залишати АП, бо дізнався, що бізнесмен Костянтин Григоришин, з яким у нього давній конфлікт, намагається отримати українське громадянство і очолити адміністрацію Порошенка або ж просунути туди нинішнього одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі.

Проте один з учасників переговорів щодо нового складу Кабміну спростував ці версії.

"Ні, справа не в Міхо. І не в економічному блоці. Ложкіну б дали все, що він захотів, але він не повірив у Гройсмана", - пояснило джерело.

Ще одну версію висловив співрозмовник РБК-Україна в оточенні самого Ложкіна.

"Він хотів "послати в сад" усіх "сімейних" (Ігоря Кононенка та Сергія Березенка, - ред.), і продати ті держпідприємства, які вони мріяли продовжувати доїти", - заявив співрозмовник.

Нагадаємо, як повідомили вчора ввечері в керівництві фракції БПП, глава АП Борис Ложкін відмовився зайняти посаду першого віце-прем'єр-міністра в новому Кабміні.

Як зазначав напередодні Ложкін, очолюваний ним раніше медіахолдинг UMH group на момент продажу "досяг стелі".