ua en ru

У виправній колонії Запорізької області помер засуджений

У виправній колонії Запорізької області помер засуджений Фото: в'язниця (Pixabey)

Подія сталася у суботу 19 серпня

В Оріхівській виправній колонії Запорізької області помер засуджений. Про це заявила заступник керівника департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму секретаріату уповноваженого з прав людини Катерина Чумак, повідомляє "Українське радіо".

"Смерть засудженого з підозрою на насильницьку зафіксована в Оріхівській виправній колонії Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Чумак зазначила, що подія сталася у суботу 19 серпня. Наразі регіональний представник омбудсмена з'ясовує обставини смерті ув'язненого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Одесі раніше судимого чоловіка, який перебував у слідчому ізоляторі підозрюють у вбивстві і розчленуванні працівниці цього СІЗО. Повідомлення про зникнення на території Одеського слідчого ізолятора співробітниці надійшло до поліції о 19:00 17 серпня.

"Працівники СІЗО дві години самотужки здійснювали пошуки, в результаті чого виявили частини тіла загиблої на території ізолятора", - розповіли у поліції.

Під час проведення розшукових заходів в господарській частині слідчого ізолятора у сміттєвому контейнері було виявлено розчленоване тіло зниклої та її речі. Згодом працівники прокуратури Одеської області спільно зі співробітниками Малиновського відділу поліції та СІЗО викрили підозрюваного, ним виявився 39-річний арештований, який перебував у слідчому ізоляторі.