ua en ru

Виконуючим обов'язки президента Молдови став спікер парламенту

Виконуючим обов'язки президента Молдови став спікер парламенту Фото: Андріан Канду (uk.wikipedia.org)

Андріан Канду призначить нових членів уряду

Виконувати обов'язки президента Молдови буде спікер парламенту країни Андріан Канду. Він підтвердив, що буде виконувати обов'язки президента і призначить нових членів уряду, передає "Інтерфакс".

"Конституційний суд у якості гаранта Конституції надав сьогодні рішення для інституційної блокади, яку влаштував президент Ігор Додон своїм рішенням ігнорувати положення Основного закону. Як тимчасово виконуючий обов'язки президента я підпишу укази про призначення нових міністрів і проведу церемонію їх приведення до присяги", - заявив Канду.

При цьому не повідомляється дата церемонії підписання указів і приведення до присяги нових міністрів. Про це буде повідомлено додатково, так як спікер і багато державних службовців нині перебувають на канікулах.

Своєю чергою Додон заявив, що Конституційний суд Молдови "знову грубо порушив законодавство країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 січня 2018 року Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента Ігоря Додона від виконання обов'язків, щоб деблокувати процес оновлення складу уряду. Він дозволив спікеру парламенту або прем'єр-міністру призначити нових членів уряду.