ua en ru

Виконавча рада МВФ розгляне кандидатури Лагард і Карстенса на посаду голови фонду

Виконавча рада МВФ розгляне кандидатури двох претендентів на посаду директора-розпорядника фонду. Як повідомляється прес-реліз організації, це - міністр економіки і фінансів Франції Крістін Лагард і голова центрального банку Мексики Аугусто Карстенс, передає РБК.

Термін подачі кандидатур на посаду директора-розпорядника МВФ закінчився 10 червня.

Перед процедурою обрання виконавча рада у Вашингтоні має намір провести зустрічі з Лагард і Карстенсом, щоб "обговорити сильні сторони кандидатів", -йдеться в повідомленні.

МВФ розраховує обрати нового директора-розпорядника до 30 червня 2011 р.

Зазначимо, раніше МВФ завжди очолювали європейці. Раніше глава Міністерства закордонних справ Франції Ален Жюппе повідомив, що лідери країн "великої вісімки" (G8) анонімно підтримали кандидатуру Лагард на пост глави МВФ.

Попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був обвинувачений в спробі зґвалтування в Нью-Йорку. Зараз він перебуває під домашнім арештом в Нью-Йорку, по його справі триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менш, 19 травня 2011 р. було оголошено, що він йде з посади директора-розпорядника МВФ.