ua en ru

Іспанський парламент проголосував проти проведення у Каталонії референдуму про незалежність

Нижня палата іспанського парламенту проголосувала проти проведення в найбагатшому регіоні країни, Каталонії, референдуму про незалежність, передає телеканал "Росія 24".

В кінці вересня, натхненний півторамільйонною демонстрацією в Барселоні, глава уряду іспанської автономії Артур Мас закликав до проведення дострокових регіональних виборів 25 листопада і референдуму, за підсумками якого найбагатший регіон Іспанії де-факто міг би стати самостійною державою. Останнє суперечить Конституції Іспанії, але Маса це не зупинило.

Партія "Республіканські ліві Каталонії" внесла питання про проведення референдуму на голосування в Конгрес депутатів. Але ініціатива була відхилена Народною партією, що володіє більшістю, а також Іспанською соціалістичною робочою партією і партією "Єдність, прогрес і демократія".

Нагадаємо, 31 серпня ц.р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг іспанського автономного співтовариства Каталонія з ВВВ- до "сміттєвого" ВВ, короткостроковий рейтинг знижений з А-3 до В. Прогноз по всіх рейтингах - "негативний". Рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу знижений з ВВВ- до ВВ, рейтинг відновлення підтверджений на рівні 4.

Читайте також: Каталонія мітингує із закликом до незалежності (відео)