ua en ru

Іспанія продала короткострокові облігації на 4,5 млрд євро на верхній позначці діапазону

Іспанія продала у вівторок, 20 вересня, короткострокові облігації на суму 4,5 млрд євро (6,1 млрд дол.) - на верхній позначці очікуваного діапазону. При цьому вартість запозичень різко виросла в порівнянні з аналогічним аукціоном в серпні, пише Reuters.

Попит на 12- і 18-місячні облігації був достатнім, проте прибутковість і тих, і інших виявилася приблизно на 20 базисних пунктів вище, ніж місяцем раніше.
Європейський Центробанк серйозно підтримує продаж облігацій Іспанії і Італії на вторинному ринку починаючи з серпня, коли він вирішив купувати папери цих країн, аби запобігти поширенню кризи.
Проте це не усунуло побоювання з приводу кризи, і агентство Standard & Poor's знизило у вівторок кредитний рейтинг Італії на один рівень до "А", збільшивши прибутковість іспанських і італійських боргів.
"Іспанський борг під тиском. Але це сповна гідний аукціон, який дозволив Мінфіну продати на верхній позначці цільового діапазону в складних обставинах", - сказав Орландо Грін з Credit Agricole.
Середня прибутковість 12-місячних бондів виросла до 3,591 відсотка з 3,335 відсотка в серпні. Прибутковість 18-місячних паперів досягла 3,807 відсотка після 3,592 відсотка минулого місяця. Це максимальна прибутковість з 2008 і 2007 років відповідно.
Відношення пропозиції до покриття по 12-місячних бондам виросло до 2,8 з 2,1 в серпні, але по 18-місячних паперах впала до 2,7 з 3,2.
ЄЦБ минулого тижня купив облігації на суму 9,8 мільярда євро. Це менше, ніж 14 мільярдів євро тижнем раніше, і цього недостатньо, аби заспокоїти побоювання з приводу чергового фінансового транша Греції або її вірогідного дефолта.