ua en ru

Іспанія оцінила збиток країн ЄС від відповідних санкцій РФ в 21 млрд євро

Збиток країн-членів Європейського союзу від введення Росією заборони на імпорт продовольства з ЄС становить 21 млрд євро. Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо, передає AFP.

"Санкції обернулися для всіх нас серйозними витратами, що ЄС на даний момент втратив 21 млрд євро. В Іспанії сильний удар був нанесений по туризму та сільського господарства", - зазначив Мануеля Гарсія-Маргальо.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Росія відповіла на західні санкції введенням ембарго на поставки ряду продуктів з країн ЄС. Зокрема, Москва ввела річний заборону на ввезення м'ясної, рибної і молочної продукції, а також овочів і фруктів, з держав ЄС, США, Канади, Австралії та Норвегії у відповідь на санкції Заходу за роль РФ в українській кризі. У Єврокомісії тоді оцінили можливий збиток від відповідних санкцій в 5 млрд євро.

Іспанський міністр став першим офіційним обличчям в ЄС, повідомив загальні оцінки збитків Євросоюзу від обмежень на експорт. При цьому він не уточнив, на підставі яких даних складена ця оцінка.