ua en ru

Іспанія оголосила персоною нон грата посла КНДР

Іспанія оголосила персоною нон грата посла КНДР Фото: Іспанія (Pixabey/jackmac34)

Посол повинен покинути Іспанію до кінця місяця

Влада Іспанії у понеділок, 18 вересня, оголосили посла КНДР персоною нон грата. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в Twitter МЗС Іспанії.

"Сьогодні посол Північної Кореї в Іспанії оголошений персоною нон грата", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Reuters, посол повинен покинути Іспанію до кінця місяця через неодноразових відмов його країни відмовитися від своєї програми ядерної зброї.

"Сьогодні був викликаний посол Північної Кореї, і йому було сказано про рішення вважати його персоною нон грата, тому він повинен припинити роботу і залишити країну до 30 вересня", - йдеться в заяві МЗС.

Раніше посла КНДР в Кувейті разом з чотирма іншими північнокорейськими дипломатичними працівниками змусять покинути цю країну Перської затоки.

Таким чином, число співробітників посольства КНДР у Кувейті скоротиться до чотирьох. Послу Північної Кореї дали місяць для виїзду з країни.

Останнім часом Кувейт відчував все більший тиск з боку США і союзних їм азіатських країн, які вимагали обмежити дипломатичні контакти з КНДР. Кувейт - єдина країна Перської затоки, де розташоване посольство Північної Кореї.

Нагадаємо, США і Китай продовжать чинити тиск на КНДР.