ua en ru

Іспанія гарантує, що в разі екстрадиції Пучдемона захистять від агресії

Іспанія гарантує, що в разі екстрадиції Пучдемона захистять від агресії Фото: Карлес Пучдемон (premsa.gencat.cat)

Екс-президенту Каталонії пообіцяли можливість регулярного спілкування з адвокатом

Якщо екс-президент Каталонії Карлес Пучдемон буде екстрадований і опиниться в ув'язненні в Іспанії, його будуть безперервно охороняти і він зможе вибрати одиночну камеру або ж утримуватися разом зі своїми соратниками. Про це йдеться в повідомленні, яке надіслало МВС Іспанії бельгійській владі, передає La Vanguardia.

Повідомлення було надіслане у відповідь на запит Брюсселя про можливі умови утримання Пучдемона в разі екстрадиції.

Запит до Іспанії направила прокуратура Бельгії, там зацікавився тим, що саме чекає на Пучдемона у разі, якщо бельгійський суд депортує його з країни.

У відповіді МВС Іспанії гарантувало, що Пучдемон буде постійно перебувати під наглядом охорони, щоб не допустити актів агресії з боку інших ув'язнених, також йому обіцяли можливість регулярного спілкування з адвокатом.

Крім того, на вибір екс-президентові Каталонії може бути надана одиночна камера, або ж камера, в якій він буде утримуватися разом зі своїми соратниками.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що всі лідери сепаратистського руху в Каталонії, які зараз перебувають під вартою, зможуть взяти участь у регіональних виборах, оскільки судом не заборонена політична діяльність.