ua en ru

Іспанія екстрадувала в США російського хакера

Іспанія екстрадувала в США російського хакера Фото: хакер (flickr.com/iabeta)

Петра Левашова звинувачують у комп'ютерних атаках, електронному шахрайстві і крадіжці особистих даних

Іспанія екстрадувала в США підозрюваного у скоєнні кіберзлочинів програміста з Росії Петра Левашова. Про це повідомляє DW.

У п'ятницю, 2 лютого, програміст постав перед судом у штаті Коннектикут, йому висунуто звинувачення в проведенні комп'ютерних атак, електронному шахрайстві та крадіжці особистих даних.

Виконуючий обов'язки глави кримінального підрозділу Міністерства юстиції США Джон Кронін заявив, що екстрадиція Левашова довела спроможність Сполучених Штатів вистежувати міжнародних кібершахраїв і притягати їх до відповідальності.

Водночас адвокати програміста стверджують, що він служив у російській армії і працював на партію "Єдина Росія". Вони заявили, що Левашов побоювався, що його примусять передати американській владі конфіденційну інформацію.

Нагадаємо, російський хакер Петро Левашов був затриманий 8 квітня в Барселоні на підставі міжнародного ордера, виданого Інтерполом відповідно до запиту США.

У липні 2017 року США зажадали його екстрадиції. Тоді наголошувалося, що хакер із псевдонімом Peter Severa провів майже два десятиліття на "передовий російської кіберзлочинності".