ua en ru

Іслямов: блокада Криму не повинна створювати проблеми для простих жителів півострова

Іслямов: блокада Криму не повинна створювати проблеми для простих жителів півострова Фото: Ленур Іслямов

Активісти будуть вимагати негайного голосування по законопроекту про енергетичну блокаду Криму

Активісти зупиняють енергоблокаду Криму, оскільки вона не повинна створювати проблеми для простих жителів Криму. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів координатор блокади Криму Ленур Іслямов.

"Ми допустили ремонтників за рішенням лідера Меджлісу. Зібрали всіх своїх активістів, пояснили, що відбувається в Києві, якому піддається тиску Мустафа Джемільов і Чубаров з боку наших зовнішніх партнерів. Було серйозний тиск, тому що ми, як активісти, провокуємо гуманітарну катастрофу в Криму. Наразі лінія працює. Ми не повинні були йти по такому шляху і не допускати того, щоб прості люди мучилися в Криму, тому що страждають також лікарні, дитячі садки тощо. Мустафа погодився, і ми включаємо одну гілку, яку вибрала сама влада, вони вибрали гілку "Титан", ми дали доступ до неї без наших вимог з приводу звільнення політв'язнів", - заявив Іслямов.

Він також повідомив, що активісти будуть вимагати негайного голосування парламентом законопроекту про енергетичну блокаду Криму.

"Сьогодні Рефат (Чубаров - ред.) вніс до парламенту проект указу про повне припинення будь поставки електроенергії в Крим. Якщо завтра депутати не проголосують, ми почекаємо 15 днів і тоді будемо блокувати тих депутатів, які не будуть підтримувати цей указ", - додав Іслямов.

Нагадаємо, працівники "Укренерго" відремонтували одну з ЛЕП в Херсонській області.