ua en ru

В Ісландії вкрали 600 комп'ютерів для майнінга біткоінів

В Ісландії вкрали 600 комп'ютерів для майнінга біткоінів Фото: Ферма для майнінгу криптовалюти (біткоіни) (pixabay.com/rebcenter-moscow)

Вартість викраденого майна становила 2 млн доларів

В Ісландії з центрів обробки даних було викрадено близько 600 комп'ютерів, які використовуються для майнінгу біткоінів і інших криптовалют. Про це повідомляє The Associated Press.

Зокрема, повідомляється, що це вже не перша така крадіжка. За словами поліції, це найбільша серія крадіжок, коли-небудь відбулася в країні. Три з чотирьох крадіжок відбулися в грудні, а четверта - в січні, але влада не оприлюднила цю інформацію раніше, сподіваючись знайти злодіїв.

Потужні комп'ютери, які поки не знайшли, коштують майже 2 мільйони доларів.
"Це величезна крадіжка в масштабах, яких тут раніше не бачили. Все вказує на те, що це дуже організована злочинна група", - сказав Олафур Хельги Кьяртенсон, комендант поліції на південно-західному півострові Рейкьянес, де відбулися два крадіжки.

На даний момент, правоохоронці затримали близько 11 осіб, включаючи охоронця дата-центру. Суддя окружного суду Рейкьянес прийняв рішення про те, щоб дві людини залишалися під вартою.

Поліція стежить за споживанням електроенергії по всій країні, сподіваючись, що злодії видадуть себе, якщо почнуть майні криптовалюту.

Влада закликала місцевих інтернет-провайдерів, електричні компанії та власників складських приміщень повідомляти про будь-які незвичні зміни в споживанні електроенергії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, майнінг біткоінов в Ісландії може призвести до нестачі електроенергії в країні. Через швидке зростання популярності Майнінг біткоіни в Ісландії, на цю діяльність витрачається все більше енергетичних ресурсів країни.

Відзначається, що в Ісландії иайнінг біткоінов увійшов в стадію швидкого, "експоненціального зростання". Ця діяльність набирає все більше популярності, в країні відкриваються багато центрів з переробки інформації.