ua en ru

В Ісландії сьогодні проходять позачергові парламентські вибори

В Ісландії сьогодні проходять позачергові парламентські вибори Фото: вибори в Ісландії (KOSSiKOSS twitter)

У голосуванні можуть взяти участь близько 250 тис. виборців

В Ісландії сьогодні, 28 жовтня 2017 року, проходять позачергові парламентські вибори. Про це повідомляє Iceland Monitor.

"Парламентські вибори в Ісландії проходять сьогодні. Відкриття дільниць відбулося о 9:00 ранку. У голосуванні можуть взяти участь близько 250 тис. виборців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, сьогодні виборчі дільниці будуть відкриті до 22:00, а перші результати будуть оголошені незабаром після цього.

Відзначається, що остаточний підрахунок голосів очікується в рано вранці в неділю, 29 жовтня 2017 року.

Так, за опитуваннями напередодні виборів, правоцентристський уряд швидше за все втратить більшість, хоча Партія незалежності претендує на високий результат. Лівоцентристської опозиції прогнозують зростання результатів, однак разом вони все ж, ймовірно, не зможуть сформувати більшість.

В Ісландії сьогодні проходять позачергові парламентські вибориВ Ісландії сьогодні проходять позачергові парламентські вибори

Фото: вибори в Ісландії (twitter NilsenThomas, youtube afp tv)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що позачергові парламентські вибори в Ісландії призначені на 28 жовтня. Президент країни Гвюдні Йоуханнессон вирішив розпустити парламент на прохання прем'єр-міністра країни Бьярне Бенедіктссон.

Президент заявив, що розглядав можливість формування уряду меншості, але з'ясувалося, що це неможливо.