ua en ru

В Ісландії на дострокових виборах перемогла правляча партія

В Ісландії на дострокових виборах перемогла правляча партія Фото: вибори в Ісландії (KOSSiKOSS twitter)

Партії, що перемогла, не вистачає партнерів по коаліції для формування уряду

В Ісландії на дострокових виборах перемогла правляча консервативна Партія незалежності. Про це повідомляє DW.

"Згідно з результатами повного підрахунку голосів, консервативна Партія незалежності набирає більше голосів, але їй не вистачає партнерів по коаліції. Ліво-центристським силам теж не вистачить голосів для формування уряду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після оголошення остаточних результатів підрахунку голосів на дострокових виборах в Ісландії відповіді на питання про склад майбутньої урядової коаліції так і немає.

Так, правляча Партія незалежності набрала 29% голосів, отриманих консерваторами мандатів не вистачить для формування урядової коаліції, адже поки жодна з партій не готова вступати в коаліційні переговори з цією політичною силою.

Варіант створення коаліції "Рухом лівих" зелених", соціал-демократами і "Піратами", про який багато говорили раніше, теж неможливо. Набраних цими політичними партіями голосів мало, щоб отримати 32 необхідних для створення уряду місць в парламенті острівної держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія незалежності лідирує на дострокових парламентських виборах, що пройшли в суботу в Ісландії.