ua en ru

Ісламський банк розвитку виділить Узбекистану 655,5 млн дол. на інвестиційні проекти

Ісламський банк розвитку (ІБР) виділяє Узбекистану 655,5 млн дол. на реалізацію інвестиційних проектів, повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Міністерства економіки республіки.
Даная домовленість була досягнута в ході участі делегації Узбекистану в 36-му щорічному засіданні ради керівників Ісламського банку розвитку (ІБР) в м. Джідде (Саудівська Аравія).
Делегація Узбекистану провела зустріч з президентом ІБР Ахмадом Мухаммедом Алі, в ході якої були розглянуті перспективні напрями двостороннього співробітництва. За підсумками зустрічі сторони підписали програму співробітництва на 2011-2013 рр., що передбачає фінансування ІБР 11 інвестиційних проектів в Узбекистані на загальну суму 655,5 млн дол.
Дані кошти будуть використані на реалізацію таких проектів, як оснащення обладнанням центрів швидкої медичної допомоги, будівництво високовольтних ліній електропередач, спорудження загальноосвітніх шкіл та професійних коледжів, прокладка і ремонт автомобільних доріг, відкриття ліній фінансування для малого та приватного бізнесу, сприяння у проведенні реформи управління державними фінансами та ін.
Крім того, за підсумками переговорів з міністром фінансів Саудівської Аравії Ібрагімом аль-Ассаф підписано угоду з Саудівським фондом розвитку про надання Узбекистану пільгового кредиту на суму 30 млн дол. для реалізації проекту з реконструкції автодороги Гузар-Чим-Кукдала. Ця магістраль є частиною важливого для республіки транспортного коридору між Ташкентом і Термезом (Сурхандарьинская область на півдні Узбекистану). В рамках проекту планується побудувати 4-смуговий ділянку асфальтової дороги шириною 3,75 м і довжиною 73 км. Термін реалізації проекту - 3 роки.
Узбекистан вступив в ІБР в 2003 р. На сьогодні в рамках програми співпраці Узбекистану з ІБР в республіці здійснено і реалізується 15 проектів на суму 464 млн дол.