ua en ru

Суд визнав законним проведення Мінекономрозвитку спецрозслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів

Колегією суддів Окружного адміністративного суду м. Києва 29.02.2012 р. було оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду, якою було відмовлено у задоволенні адміністративного позову ТОВ "Торговий дім "Ніко" до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа Асоціація українських автомобілевиробників "Укравтопром" про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 30 червня 2011 р. № СП-259/2011/4402-27. Про це повідомляє прес-служба "Укравтопрому".

Раніше, ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 25 січня 2012 р. було залишено без розгляду аналогічну позовну заяву Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД) про скасування зазначеного вище рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

Судом було відхилено доводи ТОВ "Торговий дім "Ніко" та ВААІД, про те, що проведення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі спеціального розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту призводить до порушення прав ТОВ "Торговий дім "Ніко".

Спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну порушено Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі за заявою Асоціації українських автомобілевиробників "Укравтопром" у відношенні товару з наступним описом по УКТ ЗЕД:

Рішення адміністративного суду ще раз підтвердило, що спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів було розпочато виключно в рамках чинного законодавства. Безпідставність вимог ВААІД, яка намагалась лобіювати штучні інтереси деяких учасників ринку всупереч інтересам держави, не витримали критики протягом судових засідань.

Таким чином, на цей час ніщо не перешкоджає Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі і далі проводити спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту.