ua en ru

Узбецького журналіста, який шукає політпритулок, звільнили з-під варти

Узбецького журналіста, який шукає політпритулок, звільнили з-під варти Фото: Нарзулло Охунжонов (imi.org.ua)

Прокуратура прийняла рішення звільнити журналіста з-під варти

У Києві журналіста з Узбекистану Нарзулло Охунжонова, що шукає політичного притулку, звільнили з-під варти. Про це повідомив Інститут масової інформації.

"Він вже вдома. Його звільнили сьогодні після обіду, вже десь близько 13 години ми його забрали", - заявив адвокат журналіста Олексій Федоров, додавши, що стан здоров'я погіршився Охунжонова.

За його словами, прокуратура прийняла рішення звільнити журналіста з-під варти. Іншої інформації адвокат не зміг сказати, оскільки ще немає на руках рішення про звільнення.

Зазначимо, за даними Комітету захисту журналістів, Охунжонов у своїх матеріалах критикував "авторитарну владу Узбекистану", його статті публікуються в різних інтернет-виданнях, включаючи BBC.

Перед тим, як втекти в Туреччину в 2013 році, Охунжонов очолював відділ політики та освіти на радіостанції державної узбецької телерадіокомпанії. Через погіршення ситуації у сфері свободи преси під час невдалої спроби перевороту в 2016 році Охунджонов вирішив покинути Туреччину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Києва заарештував на 40 днів журналіста з Узбекистану Нарзулло Охунжонова, який шукає політичний притулок.