ua en ru

Зникнення журналіста Хашоггі: США запідозрили саудівського принца в причетності

Зникнення журналіста Хашоггі: США запідозрили саудівського принца в причетності Фото: Джамаль Хашогги (flickr.com/pomed)

Розслідування ускладнюється тим, що принцу підпорядковуються всі органи безпеки країни

Співробітники розвідувальних служб США вважають, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд може бути причетний до зникнення в Стамбулі журналіста The Washington Post Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The New York Times.

"Розвідувальні служби США отримують все більше доказів того, що до цього (до зникнення журналіста, - ред.) причетний наслідний принц Саудівської Аравії", - йдеться в повідомленні видання.

Тим не менш, поки американська розвідка не змогла виявити прямих свідчень того, що в зникненні Хашоггі замішаний саудівський принц. Розслідування ускладнюється тим, що принцу підпорядковуються всі органи безпеки країни.

"Американські розвідувальні служби готуються представити (президенту США, - ред.) Дональду Трампу свій аналіз дій наслідного принца Мбен Салмана (у рамках розслідування зникнення журналіста, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Трамп заявив, що хоче отримати від Туреччини аудіо та відео матеріали, які пов'язані зі зникненням саудівського журналіста Джамала Хашкаджи.

Зазначимо, під час обшуку консульства Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені докази вбивства саудівського журналіста Хашоггі.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія готує доповідь, у якій нібито готова визнати, що смерть журналіста Джамаля Хашоггі була результатом допиту.