ua en ru

В ІС вважають затримання українського журналіста операцією спецслужб РФ та Білорусі

В ІС вважають затримання українського журналіста операцією спецслужб РФ та Білорусі Фото: Павло Шаройко (radiosvoboda.org)

Шаройку пропонували нібито документи про використання Білорусі для вторгнення в Україну

Затримання українського журналіста Павла Шаройка є спільною операцією спецслужб Російської Федерації та Білорусі. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, перед затриманням Шаройко зустрівся з журналістом російського НТВ, який намагався передати нібито секретні документи про використання Білорусі для вторгнення в Україну. Зокрема, журналіст стверджував, що це документи Генштабу РФ, хоча насправді вони мали відношення до Збройних сил Білорусі.

Тимчук зазначив, що Шаройко відмовився взяти документи, після чого по дорозі додому його затримали співробітники білоруського КДБ.

"Враховуючи участь у подіях співробітника інструменту російської пропаганди, варто вважати, що у випадку з провокацією з Шаройком мова йде не про "самостійну" операцію КДБ РБ, а про спільну операцію білоруських і російських спецслужб", - додав Тимчук.

Относительно некоторых обстоятельств «шпионского скандала» с П.Шаройко Друзья группы ИС в Беларуси, которые пытаются пр...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 20 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше в МЗС підтвердили затримання українського журналіста у Білорусі. У той же час обставини затримання офіційно не коментують.