ua en ru

В ІС фіксують спроби дестабілізувати ситуацію в західних регіонах України

В ІС фіксують спроби дестабілізувати ситуацію в західних регіонах України Фото: Дмитро Тимчук (uacrisis.org)

Тимчук заявив, що Кремль докладає великі зусилля, щоб представити всю Україну "зоною нестабільності"

Група "Інформаційний спротив" фіксує спроби дестабілізувати ситуацію в західних регіонах України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє лідер групи ІС Дмитро Тимчук.

"Група ІС постійно моніторить фактори ризику, які можуть спровокувати дестабілізацію в регіонах України. В основному ми концентрували увагу на регіонах півдня і сходу. Змушений зазначити, що, на жаль, в даний момент тривожні прояви все частіше фіксуються на заході країни", - йдеться в повідомленні.

Так, Тимчук згадав вчорашній інцидент у Львові, де активісти заблокували сесію облради, а також заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами" про майбутню акцію, яка може призвести до блокади Бурштинської ТЕС (Івано-Франківська область).

"Дуже сумнівно, що формування таких вогнищ напруги - це позитивний сигнал для України. Справа в тому, що останні роки західна Україна послідовно і небезуспішно бореться за звання "складального цеху" Європи. Нагромадження подібних сигналів складається в досить неприємну картину", - додав він.

За словами Тимчука, Кремль докладає великі зусилля, щоб представити не тільки Донбас, а всю Україну "зоною нестабільності".

"Навіть авторитетні міжнародні організації купуються на ці фокуси. Підсумок зрозумілий - Україні вкрай складно залучити ресурси ззовні. Тому слід докладати максимум зусиль, щоб знаходити рішення у правовому полі, без ескалації", - додав він.

Щодо силових акцій на Західній Україні Група ІС постійно моніторить фактори ризику, які можуть спровоцироват...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 31 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що у верхівці ДНР почався "кадровий" скандал.