ua en ru

ІС фіксує різке зростання активності бойовиків на Донбасі

ІС фіксує різке зростання активності бойовиків на Донбасі Бойовики на Донбасі

Група "Інформаційний спротив" (ІС) фіксує різке зростання активності бойовиків на Донбасі за минулу добу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник ІС, народний депутат України Дмитро Тимчук.

"Протягом минулої доби відзначалося різке зростання бойової активності з боку російсько-терористичних військ в зоні АТО. Бойовики активно використовували ствольну артилерію і 120-мм міномети, також терористи спробували атакувати українські підрозділи, у т. ч. з використанням бронетехніки. Різке нарощування бойової активності з боку російсько-терористичних військ фіксувалося на Луганському, Донецькому і Приморському напрямках", - зазначив Тимчук.

За його словами, особлива активність бойовиків зафіксована в районі населеного пункту Авдіївка.

"До полудня 31:03 група танків противника з заздалегідь підготовленої вогневої позиції обстріляла українські позиції (після обстрілу танки відійшли в глибину своїх порядків), потім бойовики двічі завдали вогневі удари з 122-мм ствольної артилерії, яка повинна бути відведена згідно з Мінським домовленостями від лінії розмежування (зокрема, працювала батарея гаубиць Д-30 з позицій в районі н. п. Ясинувата)", - розповів нардеп.

Також незаконні збройні формування двічі 120-мм мінометами наносили вогневі удари по позиціях українських військ в районі н. п. Дослідне, а по українських позиціях в районі н. п. Піски бойовики стріляли з 30-мм автоматичних гармат.

Як пише Тимчук, окрім зростання бойової активності, терористи активно продовжили посилення своїх ударних тактичних груп на певних напрямках. Так, через Лутугине - Перевальськ - Алчевськ зафіксовано переміщення декількох колон постачання - всього 27 одиниць транспортних одиниць, включаючи вантажні автомобілі, паливозаправники, спеціальні автомобілі. Крім того, на під'їзних шляхах до Дебальцеве розвантажені 3 вагони з боєприпасами - в основному 122-мм НУРСы до РСЗВ "Град" (боєприпаси відвезені в район н. п. Чорнухине).

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В течении прошедших суток отмечался резкий рост боевой активн...

Posted by Дмитрий Тымчук on 31 Март 2015 г.

Нагадаємо, як повідомив Тимчук, сили АТО відбили атаку двох груп "піхоти" бойовиків під Станицею Луганській.