ua en ru

Ірану повернули закордонні активи на 100 млрд доларів

Ірану повернули закордонні активи на 100 млрд доларів Фото: Іран

Мова йде про прибуток від нафтових угод

Влада Ірану оголосила про розморожування зарубіжних активів на суму близько 100 млрд доларів, які були заморожені у зв'язку з посиленням міжнародних санкцій проти країни в 2012 році. Про це заявила офіційний представник уряду Мохаммед Бакр Новбахкт в інтерв'ю місцевому телебаченню,передає ВВС.

Так, відзначається, що мова йде про прибуток від нафтових угод, який протягом декількох років накопичувався на рахунках в китайських, індійських, японських та банках інших країн.

"Ці активи повністю розморожені і ми можемо ними користуватися", - заявила Новбахкт.

Нагадаємо, 17 січня США і Європейський союз скасували санкції проти Ірану,які діють з 2005 року. Це сталося у зв'язку з тим, що Іран виконав домовленості щодо ядерної програми.

Скасування міжнародних санкцій проти Ірану обрушила індекси на фондових біржах країн Перської затоки, зокрема Саудівської Аравії та Катару.

Раніше також повідомлялося, що Іран і Китай домовилися про стратегічне партнерство.

"Іранський народ і уряд завжди прагнули і прагнуть розширювати відносини з такими країнами, як Китай, які є незалежними і надійними партнерами. Президенти Ірану та Китаю домовилися про розвиток стратегічних відносин на термін до 25 років. Це абсолютно правильно і мудро ", -повідомляє агентство IRNA.