ua en ru

Іранський хмарочос на Манхеттені буде конфіскований

Іранський хмарочос на Манхеттені буде конфіскований Фото: нерухомість Ірану (колаж РБК-Україна)

Таке рішення прийняв суд присяжних

У четвер нью-йоркський суд присяжних дав санкцію на конфіскацію нерухомості, яка таємно належала іранській державі, яка отримувала прибуток від його експлуатації в обхід існуючих санкцій. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Хмарочос у 36 поверхів, розташований на центральному Манхеттені, належав ірано-американського благодійного фонду "Алаві" і його партнеру, за яким таємно стояло уряд Ірану. За словами прокурорів, таким чином Іран обходив введені проти нього санкції.

Судовий розгляд справи "Алаві" тривав 9 років. Фонд має намір оскаржити вирок.

Виручка від продажу будівлі (за попередніми оцінками, від 500 млн до 1 млрд доларів) піде на виплату компенсацій жертвам міжнародного тероризму. Вердикт нью-йоркських присяжних дозволить державі конфіскувати інші об'єкти нерухомості в штатах Техас, Каліфорнія і Меріленд.

Нагадаємо, раніше Іран направив 4 літаки з продуктами в якості допомоги Катару. Іранська сторона підкреслила, що має намір продовжувати допомагати Катару, бо не вірить у його причетність до міжнародного тероризму.

В "катарській кризі" Іран займає позицію Катару разом з Туреччиною. Серед опонентів Катару знаходяться ОАЕ, Бахрейн, Саудівські емірати та інші.