ua en ru

Іранська опозиція заявляє про новий секретний об'єкт ядерної програми Тегерана

Іранська опозиційна група у вигнанні, відома як "Національна рада іранського опору", виявила в Ісламській Республіці ще один секретний ядерний об'єкт, передає Reuters.

За даними організації, що базується в Парижі, таємний об'єкт розташований всередині комплексу підземних тунелів в гористій місцевості поблизу м. Мобареке (провінція Ісфахан). Іранські дисиденти отримали інформацію про це від Організації моджахедів іранського народу, але вони не мають даних про призначення об'єкта.

Як заявив на прес-конференції представник "Національної ради" Мехді Абріхамчі, іранський режим веде роботу і над іншими секретними об'єктами атомної програми, однак інформації про їх місцезнаходження і статус поки немає.

Абріхамчі повідомив, що його організація направила відповідну інформацію в Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ). Коментарів від МАГАТЕ поки не надходило.

"Національна рада іранського опору" відомий тим, що в 2002 р. розкрив дані про заводі по збагаченню урану в Нетензе і тяжеловодном реакторі в Араку. Тим не менш, організацію не можна вважати абсолютно надійним джерелом інформації про секретних ядерних проектах Ірану, оскільки ряд її повідомлень не підтверджувалися.