ua en ru

В Ірані заочно засудили главу найбільшого держбанку за масштабну розтрату

В Ірані заочно засудили главу найбільшого держбанку за масштабну розтрату Фото: прапор Ірану (flickr.com/moscow-live)

Махмуд Реза Хаварі отримав 20-річний термін за "руйнування економічної системи" країни

В Ірані повідомили про заочне засудження до тривалого терміну позбавлення волі і значного штрафу колишнього керівника найбільшого підконтрольного державі банку країни, який утік до Канади, у справі про масштабну розтрату коштів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними голови Революційного суду Тегерана Мусу Газанфарабаді, колишній керівник "Банку Меллі Іран" Махмуд Реза Хаварі отримав 20-річний термін за "руйнування економічної системи" країни.

При цьому Газанфарабаді додав, що Хаварі заочно отримав ще й 10-річний термін за корупцію. Коротший термін має враховуватися паралельно і поглинеться довшим.

Зазначено, що обидва вироки, які можуть бути оскаржені, також передбачають накладення на банкіра штрафів на суми в перерахунку кожен по 3 мільйони доларів.

Хаварі, який ще 2005 року отримав громадянство Канади, в 2011-му переїхав туди до своєї родини - якраз перед тим, як в Ірані спалахнув скандал із розтратою суми в перерахунку у 2 мільярди 600 мільйонів доларів. Цю справу називають наймасштабнішою в Ірані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього президента Аргентини Крістіну Фернандес де Кіршнер звинуватили у державній зраді.