ua en ru

Колишнього президента Аргентини звинуватили у державній зраді

Колишнього президента Аргентини звинуватили у державній зраді Фото: Христина Фернандес де Кіршнер (casarosada.gov.ar)

Сенат Аргентини закликали позбавити Кіршнер імунітету від арешту

Колишнього президента Аргентини Крістіну Фернандес де Кіршнер звинуватили у державній зраді. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Федеральний суддя в Аргентині звинуватив екс-президента країни Христину в держзраді і закликав заарештувати її за спробу приховати роль Ірану в організації вибуху в єврейському центрі в Буенос-Айресі в 1994 році, в результаті якого загинули 85 людей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, суддя Клаудіо Бонадио 7 грудня 2017 року в обвинувальному акті на 491 сторінку закликав Сенат Аргентини позбавити Кіршнер імунітету від арешту, який вона отримала після обрання сенатором восени.

Наголошується, що у Сенату є 60 днів на те, щоб винести рішення за запитом суду. Крім того, суд запропонував заарештувати активи колишнього президента на суму близько 3 млн доларів.

За даними слідства, будучи президентом, Кіршнер вступила в змову з представниками Ірану, приховавши дані про причетність Ірану до теракту. За мовчання Кіршнер Іран нібито повинен був розплатитися з Аргентиною вигідною операцією, поставляючи нафта в обмін на зерно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Буенос-Айресі (Аргентина) вандали повалили статую аргентинського футболіста Ліонеля Мессі.

"Статую Ліонеля Мессі повалили в цю неділю. Скульптурі відламали ноги, крім того вона була пошкоджена при падінні", - йдеться в повідомленні.