ua en ru

В Ірані затримали підозрюваних у причетності до теракту на військовому параді

В Ірані затримали підозрюваних у причетності до теракту на військовому параді Фото: Махмуд Алаві (wikimedia.orgMostafameraji)

Були затримані двоє підозрюваних

Спецслужби Ірану затримали кількох людей за підозрою у причетності до теракту на військовому параді 22 вересня. Про це повідомив міністр у справах розвідки Махмуд Алаві, передає Tasnim.

Відзначимо, що теракт на військовому параді в Ахвазе стався 22 вересня. У ході заходу четверо чоловіків відкрили стрілянину по учасниках параду і глядачам, двоє з них були ліквідовані, а ще двоє затримані.

Нагадаємо, терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІД) взяла на себе відповідальність за напад на учасників військового параду в іранському місті Ахваз. У відповідь на це іранський президент Хасан Роухані наказав службам безпеки ідентифікувати відповідальних за атаку.

Державне телебачення Ірану повідомляло, що число жертв у результаті теракту на військовому параді в Ахвазе на заході Ірану зросло до 29 осіб, а раніше зазначалося, що в результаті терористичної атаки на військовому параді на заході Ірану загинули 24 людини і не менше 60 присутніх на параді отримали поранення.

Крім того, в Інтернеті з'явилося відео з військового параду в Ахвазе на півночі Ірану, де стався терористичний акт.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Ахвазе невідомі відкрили стрілянину на військовому параді. Спочатку місцеві ЗМІ стверджували, що стрілянину відкрили невідомі в камуфляжній формі, які стояли на трибуні.