ua en ru

В Ірані заарештували понад 50 підозрюваних у зв'язках з бойовиками ІДІЛ

В Ірані заарештували понад 50 підозрюваних у зв'язках з бойовиками ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Півсотні підозрюваних у зв'язках з бойовиками заарештували після серії терактів

В Ірані було арештовано понад півсотні підозрюваних у зв'язках з бойовими групами. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву прокуратури.

"Іранська влада заарештувала щонайменше 50 осіб, підозрюваних у зв'язках з бойовими групами в західній провінції, після серії терактів в Тегерані на початку червня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, арешти здійснили через кілька днів після того, як іранські військові випустили ракети з західного Ірану у східну Сирію, спрямовані на бази бойовиків "Ісламської держави", які взяли на себе відповідальність за теракти 7 червня в Тегерані.

"Після терактів в Тегерані в провінції Керманшах було заарештовано понад 50 прихильників і елементів, пов'язаних з терористичними групами. У затриманих було вилучено велику кількість поясів для самогубств, електронних детонаторів і зброї", - заявив прокурор провінції Немат Садекі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавці терактів в Тегерані були бойовиками "Ісламської держави". Вони раніше входили до складу ваххабітських екстремістських організацій, після чого покинули Іран і долучились до ІДІЛ.

Вони брали участь в боях в Мосулі (Ірак), а також у Ракка (Сирія). Вони повернулися до Ірану в серпні під командуванням лідера ІДІЛ і втекли, коли влада розігнала їхній екстремістський осередок.