ua en ru

У Ірану почалися проблеми із продажем нафти, - Bloomberg

У Ірану почалися проблеми із продажем нафти, - Bloomberg Фото: видобуток нафти (lukoil.ru) Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/ssha-obgonyat-rossiyu-dobyche-nefti-pozdnee-1519738913.html

Вплинула загроза відновлення санкцій проти Ірану

Після заяв президента США Дональда Трампа про готовність згорнути ядерну угоду з третім за обсягами видобутку членом ОПЕК, міжнародні нафтотрейдери почали уникати угод з купівлі "чорного золота" в Ісламській республіці. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела в шести компаніях, що торгують сировиною на Близькому Сході.

Зокрема, повідомляється, що трейдери не хочуть підписувати контракти на іранську нафту і нафтопродукти з терміном дії після 12 травня, коли настане "дедлайн" для рішення Трампа про те, чи потрібно знову ввести санкції.

Як відомо Трамп ще під час передвиборної кампанії обіцяв переглянути угоду з Іраном.

Кілька трейдерів, які купують іранську нафту, посилаються на те, що їх поточні контракти містять положення, які дозволяють їм припинити приймати вантажі в разі повторного введення санкцій.

На даний момент компанії мають намір скористатися цим положенням, щоб захистити свої ділові інтереси в США від переслідувань, повідомили джерела видання.

Деякі транспортні компанії, банки і страховики також відмовляються від нафтових угод з Іраном, термін виконання яких виходить за межі 12 травня, сказали трейдери.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в 2018 році ціни на нафту очікує низька волатильність, оскільки ОПЕК має намір жорстко контролювати ринок, однак не виключається вплив спекулянтів.