ua en ru

Іран заявив, що рішення США щодо нових санкцій "перетнуло червону лінію"

Іран заявив, що рішення США щодо нових санкцій "перетнуло червону лінію" Фото: глава МЗС Ірану Мохаммад-Джавад Заріф (flickr.com/eeas)

Тегеран розлючений через рішення США про санкції щодо голови іранської судової системи

Іран заявив, що рішення США запровадити санкції проти голови іранської судової системи "перетнуло червону лінію". Міністерство закордонних справ країни пообіцяло відреагувати на це рішення, але як саме, не уточнило, передає ВВС.

Також Іран відкинув можливість будь-яких зміни до ядерної угоди, укладеної 2015 року з провідними країнами.

"Ворожі кроки режиму Трампа (проти Лариджані)... перетнули всі червоні лінії поведінки в міжнародній спільноті та є порушенням міжнародного права й обов'язково стикнуться із серйозною реакцією Ісламської Республіки", - йдеться в заяві МЗС країни.

Відомство звинуватило Трампа в тому, що він "продовжує вживати ворожі заходи проти іранського народу й повторювати погрози, які багато разів зазнавали невдачі".

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що востаннє продовжить режим скасування санкцій проти Ірану в рамках цієї угоди. Водночас США запровадили нові санкції проти 14 людей та організацій, яких звинувачують у порушенні прав людини.