ua en ru

Іран під захистом РФ будує ракетний завод в Сирії

Іран під захистом РФ будує ракетний завод в Сирії Фото: прапор Ірану (Sean Gallup/Getty Images)

Завод розташований в зоні, контрольованій російською системою протиповітряної оборони С-400

Іран під прикриттям сил Російської Федерації (РФ) будує ракетний завод в Сирії і відправляє балістичні ракети союзникам в Ірак. Про це повідомляє The Times.

Видання посилається на дані супутникових знімків, на яких видно будівництво бази і заводу на північному заході Сирії недалеко від міста Баніяс.

Зазначається, що завод розташований в зоні, контрольованій російською системою протиповітряної оборони С-400, розгорнутої для захисту операцій сил РФ в Сирії від Ізраїльських ударів.

"Будівництво під Баніясом помітила компанія ImageSat International, що базується в Ізраїлі. Компанія заявила, що контури бази нагадують Парчин, центр розробки секретних ракет в Ірані", - повідомили у виданні.

Крім того, повідомляється, що Іран відправив балістичні ракети здатні долетіти до ель-Авіва або Ер-Ріяда, повстанцям, які діють в Іраку.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що Іран відновив переговори з РФ про будівництво нової атомної електростанції. Йдеться про будівництво АЕС здатної виробляти три тисячі мегават ядерної електроенергії. Іран та РФ уклали в 2014 році угоду про створення ще восьми ядерних реакторів.