ua en ru

Іран подав на США в міжнародний суд ООН

Іран подав на США в міжнародний суд ООН Фото: США вирішили віддати гроші з заморожених іранських активів сім'ям загиблих в Бейруті в 1983 році

В Ірані вимагали засудження дій антиіранських

Іран подав в Міжнародний суд ООН позов до США через відмову повернути 2 млрд доларів заморожених активів. Про це в ефірі іранського телебачення оголосив президент республіки Хасан Рухани, передає Reuters.


В Ірані вимагали засудження антиіранських дій, а також компенсації за шкоду Вашингтона.

Раніше про намір Тегерана звернутися в Міжнародний суд ООН з позовом до США заявив глава МЗС республіки Мохаммад Джавад Заріф.

"Ми покажемо світові, як американці порушують закон", - заявив він.

Згідно з повідомленням, у квітні Верховний суд США встановив, що ці гроші з заморожених активів повинні піти сім'ям загиблих в Бейруті в 1983 році. Тоді Заріф направив лист генсекові ООН Пан Гі Муну, в якому підкреслив, що "Тегеран залишає за собою право вжити відповідні заходи" на рішення американської влади.

У 2012 році конгрес США прийняв закон, який зобов'язав Citibank направити заморожені іранські активи сім'ям загиблих при бейрутському теракті. Разом з тим, іранська влада неодноразово заперечувала свою причетність до атаки.

Нагадаємо, Іран підписав контракти на експорт нафти з трьома компаніями Європи.