ua en ru

Іран дозволив Росії використовувати свої військові бази для боротьби з бойовиками в Сирії

Іран дозволив Росії використовувати свої військові бази для боротьби з бойовиками в Сирії Фото: російський літак в Сирії

Російські літаки влітку 2016 використовували військові бази Ірану для нанесення ударів в Сирії

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф сказав у вівторок, що Росія може використовувати іранські військові бази для нанесення повітряних ударів по бойовиках в Сирії. Про це повідомляє Reuters.

Російські літаки вже використовували військову базу в Ірані для здійснення авіаударів по бойовим об'єктам в Сирії минулого літа. Тоді іноземна держава використало іранську військову базу вперше з часів Другої світової війни.

Однак подібна практика різко припинилася після того, як деякі іранські офіційні особи назвали цей крок порушенням конституції Ірану, яка забороняє розміщення іноземних військових сил на території країни.

"У Росії немає військової бази (в Ірані). У нас хороша співпраця, і в кожному конкретному випадку, коли росіянам необхідно боротися з тероризмом з використанням іранських об'єктів, ми будемо приймати рішення", - сказав Заріф.

У понеділок до Москви прибула іранська делегація на чолі з президентом країни Хасаном Рухані. До складу делегації також входить Джавад Заріф

Заріф сказав, що регіональні питання, в тому числі Сирія, будуть обговорюватися на зустрічі в Кремлі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, Іран ввів санкції проти 15 американських компаній у відповідь на санкції США.