ua en ru

Іран ввів санкції проти 15 американських компаній у відповідь на санкції США

Іран ввів санкції проти 15 американських компаній у відповідь на санкції США Фото: Іран ввів санкції проти американських компаній

Іран ввів санкції проти компаній за порушення прав людини і співробітництво з Ізраїлем

Іран ввів санкції стосовно 15 американських компаній за ймовірні порушення прав людини і співробітництво з Ізраїлем. Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформаційне агентство IRNA.

Агентство процитувало МЗС Ірану, який заявив, що компанії "грубо порушили права людини" і співпрацювали з Ізраїлем у боротьбі проти палестинців.

У списку компаній, в тому числі, фірма Raytheon, що займається оборонними технологіями.

Не було одразу ясно, чи мали компанії які-небудь відносини з Іраном і чи вплинуть на них іранські санкції. У IRNA повідомили, що санкції будуть включати в себе вилучення активів компаній і заборону контактів з Іраном.

Іран заявив про санкції через два дні після того, як Сполучені Штати ввели санкції відносно 30 іноземних компаній або окремих осіб. США ввели санкції за передачу важливих технологій Ірану для їх ракетної програми і порушення експортного контролю з Іраном, Північною Кореєю і Сирією.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти восьми російських компаній. Компанії, що потрапили під обмеження, порушили національне американське законодавство про заборону поставок зброї масового ураження відносно Ірану, КНДР і Сирії 2009 року.