ua en ru

Іран поскаржився в ООН на США у справі про змову проти саудівського посла

Тегеран звернувся до ООН з скаргою на США, які звинувачують Іран в організації змови з метою вбивства саудівського посла у Вашингтоні. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Як заявив міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі, в листі, адресованому Генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну наголошується, що звинувачення в змові є частиною стратегії США, спрямованої на дискредитацію Ірану.
Іранський телеканал Press TV повідомив сьогодні, що один з двох підозрюваних в організації передбачуваної змови, якого США представляють як співробітника військового відомства Ірану, насправді є членом іранського опозиційного угрупування "Моджахедин-е Халк", члени якої перебувають у вигнанні.
Нагадаємо, 11 жовтня ц.р. Генеральна прокуратура США висунула звинувачення проти двох вихідців з Ірану (Манссора Арбабсиара і Гхолама Шакури) у зв'язку з тим, що вони нібито готували вбивство посла Саудівської Аравії у Вашингтоні і планували підірвати посольства Саудівської Аравії та Ізраїлю. Пізніше із звинуваченнями в адресу Ірану виступила голова Державного департаменту Хілларі Клінтон. Господар Білого дому, у свою чергу, пригрозив Ірану "найжорсткішими" санкціями за цей "небезпечний і зухвалий випад".