ua en ru

Іран планує продавати нафту в Азії за цінами нижче арабських

Іран планує продавати нафту в Азії за цінами нижче арабських Фото: Іран планує продавати нафту в Азії за цінами нижче арабських

Іран має намір повернути частку ринку, яку він втратив через санкції

Іран прагне збільшити свою частку на ринку, продаючи нафту за більш низькими цінами, в той час як ряд країн намагаються досягти угоди по заморожуванню видобутку нафти, передає Bloomberg.

Зокрема, Національна іранська нафтова компанія буде продавати нафту марки Forozan Blend по більш низьким цінам, ніж її конкурент - Saudi Aramco, яка вважається середньою по арабським компаніям. Нафту марки Light в Азію Іран планує продавати за цінами на 60 центів нижче базових на Близькому Сході.


Видання зазначає, що Іран сповнений рішучості повернути частку ринку, яку він втратив за останні кілька років через санкції.

Національна іранська нафтова компанія в травні буде продавати нафту Forozan в Азії за 2,43 долара за барель, що нижче цін нафти Омана і Дубая.

Іранська важка нафта буде продаватися в травні в Азії по 2,60 долара за барель. При цьому ціна марки Soroosh була встановлена на рівні на 5,65 доларів за барель нижче іранської важкої нафти.

Нагадаємо, міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що його країна готова взяти участь в переговорах щодо можливої заморожування видобутку нафти після того, як рівень видобутку досягне 4 млн барелів на добу.