ua en ru

Іран звинуватив США в озброєнні "небезпечних терористів" на Близькому Сході

Іран звинуватив США в озброєнні "небезпечних терористів" на Близькому Сході Фото: Бахрам Касемі

У МЗС Ірану заявили, що Вашингтон посилює терористів в регіоні своєю ворожою політикою

У понеділок, 22 травня, Іран звинуватив Сполучені Штати Америки у продажі зброї "небезпечним терористам" на Близькому Сході і поширенні "іранофобії" для заохочення придбання зброї арабськими країнами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранське державне телебачення.

"Ще раз, повторюючи свої необґрунтовані звинувачення на адресу Ірану, американський президент ... намагався спонукати країни регіону купувати більше зброї, поширюючи "іранофобію", - заявив офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касемі на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп здійснив візит до Саудівської Аравії, де були підписані угоди про постачання зброї на суму майже 110 млрд доларів.

Кассеми сказав, що Вашингтон "зміцнює терористів в регіоні своєю ворожою політикою" і "повинен припинити продаж зброї небезпечним терористам".

Він додав, що Сполучені Штати і їх союзники "повинні знати, що Іран є демократичною, стабільною і могутньою країною" і що він сприяє "добросусідству і створенню миру і протистоїть насиллю та екстремізму".

Незабаром після того, як Хасан Рухані був переобраний президентом Ірану, Трамп закликав арабських та ісламських лідерів об'єднатися, щоб перемогти ісламістських бойовиків, і заявив, що Іран десятиліттями "підживлював пожежі сектантських конфліктів і жахів".

Нагадаємо, Рекс Тіллерсон заявив, що США і Саудівська Аравія бачать Іран в якості спільного ворога.