ua en ru

США і Саудівська Аравія бачать Іран в якості спільного ворога, - Тіллерсон

США і Саудівська Аравія бачать Іран в якості спільного ворога, - Тіллерсон Фото: держсекретар США Рекс Тіллерсон прокоментував візит Трампа в Саудівську Аравію

Ряд військових і приватних угод у секторі оборони посилають сильне повідомлення для спільних ворогів обох країн

Головною метою візиту президента США Дональда Трампа в Саудівську Аравію є необхідність приборкати будь-які загрози для регіону, що виходить від Ірану. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон після підписання оборонних контрактів між країнами на 110 млрд доларів в Ер-Ріяді, передає телеканал ABC.

За його словами, ряд військових і приватних угод у секторі оборони, погоджені обома сторонами посилають "сильне повідомлення для наших спільних ворогів".

Він також зазначив, що США і Саудівська Аравія бачать Іран в якості спільного ворога.

Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати Америки і Саудівська Аравія домовилися про оборонні контракти на 110 млрд доларів. Підписання документів відбудеться в рамках візиту президента США Дональда Трампа в Ер-Ріяд.

Очікується, що контракти будуть включати постачання Ер-Ріяду танків, бойових кораблів, систем протиракетної оборони і радіолокаційних, комунікаційних технологій, а також систем кібербезпеки.

Трамп 20 травня прибув до Саудівської Аравії з дводенним візитом. Це його перша офіційна зарубіжна поїздка в якості президента США. Поїздка американського президента в Саудівську Аравію спрямована на створення "більш міцних партнерських відносин для боротьби з тероризмом у регіоні", а також "подолання суперечностей, які охопили адміністрацію Трампа".

Нагадаємо, Саудівська Аравія заявила про згоду всіх експортерів нафти продовжити обмеження на видобуток.